The whole (of the moon)

8 november 2018

Ik hoor van financieel adviseurs meer dan eens “je kan niet overal goed in zijn”. Meestal gaat het dan over diensten die wel of niet aangeboden worden. Dat kan. Dat is een keuze. Als dat past dat binnen je missie of visie (ik blijf die dingen altijd maar door elkaar gooien) is dat natuurlijk helemaal prima. Keuzes maken: helemaal goed!

Keuzes maken houdt ook in dat je dat wat je doet, dan ook uitermate goed doet. Geen discussie, jij bent gewoon het beste in je vak. En gebeurt dat dan ook? Maak jij als financieel dienstverlener de cirkel helemaal rond? Heb jij zicht op het geheel? Daar wordt het in voorkomende gevallen lastig. En dat terwijl het prima is samen te vatten.

Elke relatie die je aangaat is in de basis een cirkel. Zowel zakelijk als privé. Correct me if I am wrong….

Het begint met een kennismaking. Je wisselt informatie uit. Je gaat een commitment aan. Van het een komt het ander, denk aan kinderen of het verkrijgen van een hypotheek. Alles settled zich. Je voert onderhoud uit op de relatie. Dat kan een weekendje weg zijn met je partner of een servicegesprek met je klant. Vervolgens pas je zaken al dan niet aan. “Dat moeten we vaker doen, zo’n weekendje met zijn tweeën” of er wordt extra afgelost op de hypotheek in het kader van het verkleinen van het aflossingsvrije deel (veel minder romantisch, maar toch..).

Als we teruggaan naar het zakelijk perspectief is het weer te geven als onze adviescirkel.

Meer is het niet. Klant als uitgangspunt en als eindpunt. Alle stappen doorlopen. En vervolgens blijven dóórlopen. Het is immers een relatie en niet alleen een transactie.
En daar gaat het vaak mis. Het blijft bij de geslaagde transactie. Beheren van de relatie “kost geld” en “levert niets op”.  Is dat zo? Heb je het al eens geprobeerd? En niet omdat het moet van de AFM of DNB, maar omdat je met een klant door wilt enécht die regisseursrol wil in zijn financiële leven.

Marketingwijsheid nummer 1: een herhaalaankoop van een bestaande klant levert meer op dan telkenmale een nieuwe klant werven. Vertaalt: houd zicht op de adviescirkel, en niet slechts op dat stukje van de cirkel tot einde transactie, maar op het geheel; “The whole of the moon”!

Vaak bu-j te bange

Ken jij dat?
Je hebt een goed idee, je bent razend enthousiast, je hebt vele medestanders, maar…. Als puntje bij paaltje komt, dan zijn er toch teveel beren op de weg. En dan strand je. Het prachtig uitgedachte (of wilde) plan gaat in de ijskast, wordt onder tafel geveegd of belandt ergens onder in de lade. Het blijft bij een goed idee of een wilde fantasie. En later denk je… “had ik maar…”.

Onderhoud van je financiële thuis kopie

In 2021 hebben we een artikel gepubliceerd in de VVP-special "Verzekerd van je huis". 

In gesprek met ING, Argenta en Obvion Hypotheken wordt in kaart gebracht hoe je als adviseur je klanten kunt bijstaan op cruciale momenten. 

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op de link!

Aan de wandel met de handel - deel 3

Dit jaar wandelt Peter van Oost naar West. Via de route van de Marskramers. Onderweg interviewt hij advieskantoren ten tijde van de Corona-crisis.

In deze etappe gaat Peter in gesprek met Ewald Bary van Lindenhaeghe, Hans de Graaf van Rabobank, Jeroen Oversteegen van de Nationale Hypotheekbond, Sander Werkhoven van Huis en Hypotheek Utrecht West / Werkhoven Adviesgroep en Tim van Es van Eijgendaal en van Romondt. 

Voor foto's zie: https://aandewandelmetdehandel.nl . Publicatie heeft plaatsgevonden in VVP Magazine

Het artikel kun je lezen met via de onderstaande link. 

email icon

Stuur een mail naar
info@helderbeheerd.nl

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Onze expertise is opgebouwd in vele jaren in het veld. Wij kennen banken, verzekeraars, het intermediair en de mensen die er werken. Financieel adviseurs, hypotheekadviseurs en (commerciele) binnendienstmedewerkers. Tegelijkertijd spreken we de taal van de ondernemer. Wij weten wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van advies, bemiddeling en nazorg. 

Wij maken ons nogal druk over de bestaande klant. Omdat die de basis vormt van een succesvolle dienstverlener. Actief klantbeheer is geen loze kreet, maar dat waar wij goed in zijn. Tegelijkertijd kunnen we je helpen met het vormgeven van alle elementen van de adviescirkel. Vandaar dat we zeggen: Actief klantbeheer en méér!

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Weekenden en avonduren op afspraak

© Copyright - HB B.V. / Helder Beheerd