LEAN GREEN BELT
Continu verbeteren voor financieel dienstverleners
Maak je bedrijf nóg beter!
Ga jíj de uitdaging aan?

Waarom LEAN GREENBELT?

Oké, het gaat best goed. Veel hypotheken, veel schadeverzekeringsklanten die loyaal zijn. Je werkt binnen een leuk team. Het resultaat is prima. En tóch knaagt het. 

Herken je dit beeld? Dat is niet vreemd. Ook binnen goed draaiende bedrijven blijft altijd de vraag of het nog beter kan. Om ervoor te zorgen dat de klant tevreden is. Nu en in de toekomst. We noemen het continu verbeteren. 

Met de opleiding LEAN GREEN BELT heb je de bagage om concrete invulling te geven aan projecten op het gebied van continu verbeteren. Het is een beproefde aanpak. 

Wat gaan we doen?

 • aan de slag in een kleine groep; maximaal 6 personen
 • 6 dagen contactonderwijs
 • zeer interactief. Veel werkvormen die je direct in de praktijk kunt toepassen
 • gebaseerd op een praktisch toepasbare theoretische basis
 • inclusief leerboek
 • inclusief examinering theorie (2 examenmogelijkheden)
 • inclusief assesment van praktijkopdracht
 • officieel diploma LEAN GREEN BELT  (Cardiff University UK, level LCS 1B)

Wat maakt LEAN GREEN BELT via Helder Beheerd uniek?

 • kleine groep
 • tijdsplanning met ruimte voor extra dialoog en werkvormen
 • trainer uit de praktijk van de financiële dienstverlening
 • kleine organisatie, weinig overhead en daarom scherpe prijs
 • planning op maat. Je kunt zelf een voorkeur opgeven. Wij gaan op zoek naar een planning die bij jou en de groep past.

Investering: € 1.799,=

periode I

periode II

periode III

november 2021, december 2021, januari 2021 december 2021, januari 2022, februari 2022 januari 2022, februari 2022, maart 2022

Voor de praktijkopdracht is het mogelijk om extra begeleidingsuren te reserveren:

Losse uren: € 125,=
4 uur: € 450,=
8 uur: € 850,=

We trainen bij Helder Beheerd op kantoor. Adres: Veilingstraat 30, 7391 GM, TWELLO.

Ons kantoor ligt op 50m van het NS treinstation. Direct naast het busstation. Parkeren in de directe omgeving is gratis.

Informatie? Bel Peter via 06 - 50 66 66 56 of mail info@helderbeheerd.nl

prijzen per deelenemer; excl. BTW;  incl. verblijfskosten.

Deze opleiding kan ook incompany gegeven worden

Diensten Helder Beheerd

Wij helpen bedrijven met trainingen & opleidingen, interim- & projectmanagement, het uitvoeren van werk en implementaties. De hoofdgroepen zijn de onderstaande: 

favicon

Helder Beheerd Support

Wij doen wat jij belooft! De uitvoering van actief klantbeheer door Helder Beheerd.

Software
implementatie

Wij zijn implementatiepartner van de Nationale Hypotheekbond en Faster Forward Elements. Ook zijn we Accelerate-specialist.

Opleidingen & trainingen

Onze opleidingen richten zich op actief klantbeheer en verbetering van de bedrijfsvoering. 

Zelfstandig

Proces
verbetering

Helder Beheerd ontwerpt en implementeert bedrijfsprocessen. Voor alle stappen in de adviescirkel, inclusief actief klantbeheer.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

 • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
 • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
 • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
email icon

Stuur een mail naar
info@helderbeheerd.nl

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Onze expertise is opgebouwd in vele jaren in het veld. Wij kennen banken, verzekeraars, het intermediair en de mensen die er werken. Financieel adviseurs, hypotheekadviseurs en (commerciele) binnendienstmedewerkers. Tegelijkertijd spreken we de taal van de ondernemer. Wij weten wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van advies, bemiddeling en nazorg. 

Wij maken ons nogal druk over de bestaande klant. Omdat die de basis vormt van een succesvolle dienstverlener. Actief klantbeheer is geen loze kreet, maar dat waar wij goed in zijn. Tegelijkertijd kunnen we je helpen met het vormgeven van alle elementen van de adviescirkel. Vandaar dat we zeggen: Actief klantbeheer en méér!

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Weekenden en avonduren op afspraak

© Copyright - HB B.V. / Helder Beheerd